Ναοί και ιερά

Η κύρια εκκλησία του μοναστηριού, όπου γίνονται οι κύριες λειτουργίες, είναι αφιερωμένη στην εορτή της Μεταμόρφωσης του Κυρίου.

Η πιο σεβαστή εικόνα του ναού είναι ο Κύριος Παντοδύναμος, ο Σωτήρας στις Δυνάμεις.

Υπάρχει επίσης μια εικόνα του Αγίου Νικολάου με ένα σωματίδιο από ιερά λείψανα και μια ασημένια κιβωτός με σωματίδια από τα λείψανα των αγίων, τα οποία οι ματούσκες βγάζουν για λατρεία στις μεγάλες γιορτές. Στο μοναστήρι φυλάσσονται σωματίδια των λειψάνων των αγίων: Άγιος Παντελεήμων, Άγιος Χαραλάμπιος, Άγιος Ευστάθιος, Άγιος Βλάσιος, Άγιος Τρόφιμος, Αγία Μαρία η Ίση. Τρόφιμος, Αγία Μαρία Μαγδαληνή, Αγία Μαρία Μαγδαληνή, Αγία Άννα, Αγιος Φίλιππος. Άννα, Αγία Φιλοθέη των Αθηνών, Αγία Πελαγία της Τήνου.

Το μοναστήρι διαθέτει μια μικρή εκκλησία προς τιμήν της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Σε αυτήν τελούνται θείες λειτουργίες κατά την εορτή του Θρόνου και τις ημέρες που δεν υπάρχουν ενορίτες στο μοναστήρι.

Το κτίριο του μοναστηριού διαθέτει επίσης μια μικρή εκκλησία-κελί προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνα.

Κοντά στο νεκροταφείο του μοναστηριού υπάρχουν ερείπια αρχαίας εκκλησίας του XVI αιώνα, την οποία βρήκε κάποτε ο γέροντας Σωφρόνιος, με το σωζόμενο τμήμα της Αγίας Τράπεζας.

Στην τραπεζαρία του μοναστηριού υπάρχει μια μικρή έκθεση αφιερωμένη στον ιδρυτή του μοναστηριού και υπάρχουν επίσης κάποια λατρευτικά αντικείμενα που ανήκουν στον γέροντα Σωφρόνιο.

Όχι μακριά από την πηγή, ένας μεγάλος σταυρός σηματοδοτεί τον τόπο της προσευχής του γέροντα.